0618 / 20092 lap16@abv.bg

За нас

История на основаване на ООД “ ЛАБОРАТОРИЯ ЗА АТИПИЧНО ПРОТЕЗИРАНЕ“

История на основаване. В България, гр. Горна Оряховица , на 17.02.2012 е регистриран клон на лабораторията ЕООД “ Лаборатория за Атипично Протезиране „. Там се произвеждат всички видове гореспоменати помощни технически средства и роботи “ БИОНИКА“ за рехабилитация на детски церебрален паралич и гръбначно мозъчни заболявания.

ПРОФЕСОР ПО ПРОТЕЗИРАНЕ Евгени Дюкенджиев

ДОЦЕНТ ПО ПРОТЕЗИРАНЕ Татяна Дюкенджиева

Близо четири десетилетия проф. Е. Дюкенджиев обследва, проектира и изработва индивидуални спомагателни технически средства – протези за горните и долните крайници, ортези, роботизирани системи за рехабилитация на ДЦП. Преподава в РТУ.

Доц. Т. Дюкенджиева е защитила докторска дисертация в областта на обследване биомеханичните патологии на долните крайници и съвместно с проф. Е. Дюкенджиев са разработили технология за производство на индивидуални бионични стелки. С тяхна помощ се коригират надлъжно и напречно плоскостъпие, изкривявания на пръстите пронаторни и супинаторни ходилни и коленни стави, разлики в дължините на краката и др. Обследването включва три авторски методики – колорометрична и тензометрична подометрия, динамичен анализ на походката.

Анна Дюкенджиева е специалист по ортопедна техника и масажи. Владее бионични методи за бионична рехабилитация в домашни условия на ДЦП и ГМЗ.

За контакти с нас